E  van.ameijden.consult@gmail.com  
© 2021 Van Ameijden Consult
Disclaimer
Richard van Ameijden MA BSW
HOME                 DIENSTEN                 FIETSEN                 ALGEMEEN                 CONTACT
Richard van Ameijden
allround, betrokken, openminded, waardengericht
2012.11 Millian - Effect van coaching v2.pdf
Consultancy.

DIENSTEN

Coaching.
Management.
Mediation.

Coaching

Bij personal en management coaching verken ik samen met de klant gefaseerd de situatie of problematiek die wordt ingebracht. Daarbij richt ik mij op patronen of gedragingen die de situatie of problematiek in stand houden of versterken. Hierin liggen meestal de aangrijpingspunten voor het effectief doorbreken van een persoonlijk of zakelijk vraagstuk.

Een veelvoud aan onderwerpen is de afgelopen jaren door klanten aan mij voorgelegd: het versterken van de eigen communicatie, het zetten van een vervolgstap in een arbeidscarrière, het leren omgaan met stressvolle situaties, het beter balans vinden tussen werk- en privétijd, het ontwikkelen van een specifieke (management)vaardigheid, het doorgronden en hanteren van een persoonlijk, zakelijk of vertrouwelijk dilemma.

Het in vertrouwen en samenspraak onderzoeken van het vraagstuk, het geven van gerichte feedback, het uitnodigen tot zelfreflectie of het uitproberen van andere handelingen of gedrag heeft tot doel: het effectiever omgaan met het vraagstuk, het vergroten van de creativiteit, zelfvertrouwen of  persoonlijk welbevinden. Op basis van mijn expertise, ervaring en inspiratie vervul ik de rollen van vertrouwenspersoon, sparringpartner, klankbord, conflictcoach en raadgever.

Daarnaast werk ik ook als teamcoach: dat kan gaan om visie-ontwikkeling, teambuilding of het effectiever communiceren of functioneren van een team. Mijn ervaring als teammediator blijkt daarbij een pré.

 

Opdrachtgevers

De afgelopen 20 jaar werkte ik als coach binnen het bedrijfsleven, voor de overheid en in organisaties met (eindverantwoordelijke) managers, staffunctionarissen of beleidsmedewerkers. Tevens werk ik met DGA’s, ondernemers of mensen die zich met een persoonlijke levens- of zijnsvraag geconfronteerd zien.

 

 

2012.11 Millian - Effect van coaching v2.pdf