E  van.ameijden.consult@gmail.com  
© 2021 Van Ameijden Consult
Disclaimer
Richard van Ameijden MA BSW
HOME                 DIENSTEN                 FIETSEN                 ALGEMEEN                 CONTACT
Richard van Ameijden
allround, betrokken, openminded, waardengericht
Opdrachten.

ALGEMEEN

Over Richard.

Over Richard

 

Na een  bacheloropleiding (Sociale Faculteit, Training & Vorming, 1979) studeerde ik af als socioloog (Bestuur, Beleid & Onderzoek) te Nijmegen (1990). Daarna volgde ik een serie opleidingen en trainingen m.b.t. het management van organisaties, verandertechnieken en personal development (o.a. De Baak, Berenschot, Twijnstra Gudde, Holland Consulting Group, Business School Nederland) en mediation.

 

Veertig jaar geleden startte ik als vormingsleider, werd daarna werkzaam als bewonersadviseur en staffunctionaris binnen de onderwijs- en welzijnssector. Vanaf 1992 was ik sectorhoofd (2 jaar) en secretaris (4,5 jaar) van stadsdeel Noord in de Gemeente Rotterdam. En werkte in 1997 als consultant bij adviesbureau OAR aan opdrachten voor directies van gemeentelijke diensten (o.a. Gemeente Rotterdam).

 

In 1998 startte ik mijn bedrijf  Van Ameijden Consult te Arnhem. Vanaf die tijd werkte ik hoofdzakelijk als (interim) manager, consultant, mediator, coach, trainer, docent en auteur binnen het bedrijfsleven, gemeentelijke overheid en onderwijs. Ik ben gespecialiseerd in het optimaliseren van werkorganisaties, zakelijke vraagstukken, persoonlijke ontwikkeling en samenwerkingskwesties.

 

Ik publiceer vanaf 1984 als freelance auteur in o.a. het wielermagazine Fiets (Standplaatsen, FIETS 500, Onbekende Col, bergengidsen). Bij uitgeverij Kosmos verschenen twee boeken over fietsen in berggebieden. Ik verzorg hierover lezingen voor bedrijven, (wieler)verenigingen, fietswinkels, businessclubs en organisaties voor goede doelen. Voor Webtrainer ontwikkelde en (bege)leidde ik tot 2017 gedurende 10 jaar het programma BergOp en buitenlandse trainingsweken en verzorgde individuele sportcoaching van fietsers. In het voorjaar 2018 startte ik in Z-Limburg met Klimclinics voor sportieve bergfietsers.