E  van.ameijden.consult@gmail.com  
G  +31 (0) 654 950 981
© 2020 Van Ameijden Consult BV
Disclaimer
Richard van Ameijden MA BSW
HOME                 DIENSTEN                 FIETSEN                 ALGEMEEN                 CONTACT
Richard van Ameijden
allround, betrokken, openminded, waardengericht
Opdrachten.

ALGEMEEN

Over Richard.

Over Richard

 

Na een  bacheloropleiding (Sociale Faculteit, Training & Vorming, 1979) studeerde ik af als socioloog (Bestuur, Beleid & Onderzoek) te Nijmegen (1990). Daarna volgde ik een serie opleidingen en trainingen m.b.t. het management van organisaties, verandertechnieken en personal development (o.a. De Baak, Berenschot, Twijnstra Gudde, Holland Consulting Group, Business School Nederland) en mediation.

 

Ruim 35 jaar geleden startte ik als vormingsleider, was daarna werkzaam als bewonersadviseur en staffunctionaris binnen de onderwijs- en welzijnssector. Vanaf 1992 was ik sectorhoofd (2 jaar) en secretaris (4,5 jaar) van een stadsdeel van de Gemeente Rotterdam. Daarna werkte ik als consultant van adviesbureau OAR aan opdrachten voor directies van gemeentelijke diensten (o.a. Gemeente Rotterdam).

 

Sinds 1998 ben ik directeur-eigenaar van Van Ameijden Consult te Arnhem. Vanaf die tijd werkte ik hoofdzakelijk als (interim) manager, consultant, mediator, coach, trainer, docent en auteur binnen het bedrijfsleven, gemeentelijke overheid en onderwijs. Ik ben gespecialiseerd in het optimaliseren van werkorganisaties, zakelijke vraagstukken en samenwerkingskwesties.

 

Ik publiceer vanaf 1984 als freelance auteur voor o.a. het wielermagazine Fiets (Standplaatsen, FIETS 500, Onbekende Col, bergengidsen). En bij uitgeverij Kosmos twee boeken over fietsen in berggebieden. Ik verzorg hierover lezingen voor bedrijven, (wieler)verenigingen, fietswinkels, businessclubs en organisaties voor goede doelen. Voor WebTrainer ontwikkelde en (bege)leidde ik tot 2017 gedurende 10 jaar het programma BergOp, buitenlandse sportvakanties en individuele sportcoaching van fietsers.

Vanaf voorjaar 2018 ben ik in Z-Limburg gestart met Klimclinics voor sportieve bergfietsers.